Stranke i organizacije SZO-i predale zajedničku izjavu o proučavanju izvora bolesti COVID-19

Preko 300 političkih stranaka, organizacija i think-taknova iz preko 100 zemalja i regija je u ponedjeljak predalo zajedničku izjavu Tajništvu Svjetske zdravstvene organizacije (SZO-e), protiveći se politizaciji proučavanja porijekla bolesti COVID-19.

Naglasili su kako bolest COVID-19 predstavlja ozbiljnu prijetnju sigurnosti i zdravlju čovječanstva te pozvali međunarodnu zajednicu na jačanje suradnje u borbi protiv virusa, navedeno je u izjavi.

Također su pozvali SZO na objektivno i pošteno istraživanje globalnog praćenja porijekla bolesti COVID-19.

U izjavi je navedeno da je praćenje porijekla virus pitanje znanosti. Također je upućen poziv znanstvenicima i medicinskim radnicima iz cijelog svijeta da zajednički rade na proučavanju tog pitanja i donose znanstvene zaključke na temelju činjenica i dokaza.

Izjava također naglašava kako plan za drugu fazu proučavanja nije uzeo u obzir najnovije rezultate globalnog praćenja porijekla i nije pogodan za unaprjeđenje globalne suradnje na praćenju porijekla.

Poziva Tajništvo SZO-e na provedbu suradnje s državama članicama, uzimanje u obzir novih znanstvenih dokaza koji su se pojavili i prihvate savjet pružen u izvješću o zajedničkom istraživanju globalnog praćenja porijekla bolesti COVID-19 Kine i SZO-e.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.