Wang Yi prisustvovat će nizu sastanaka ministara vanjskih poslova o suradnji u istočnoj Aziji

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi prisustvovat će ministarskom sastanku ASEAN-Kina, sastanku trojice ministara vanjskih poslova ASEAN-a plus, sastanku ministara vanjskih poslova na vrhu Istočne Azije i Regionalnom forumu ASEAN-a koji će se održati od 3. do 6. kolovoza putem videokonferencije , Priopćila je u ponedjeljak glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying.

Wang će prisustvovati događajima na poziv Hadži Erjvana, drugog ministra vanjskih poslova Bruneja, rotirajućeg predsjednika ASEAN -a.

„Sveukupni trenutni solidni zamah u suradnji u Istočnoj Aziji ojačao je napore zemalja regije u borbi protiv bolesti COVID-19 i oživljavanju gospodarstva. Istodobno, ponovna pojava virusa i fluktuacije globalne pandemijske situacije te eskalacija regionalnih žarišta povećali su složenost suradnje u istočnoj Aziji “, navodi se u priopćenju ministarstva.

Kina bi htjela iskoristiti priliku 30. godišnjice dijaloga Kina-ASEAN kako bi pozvala sve zemlje regije da se i dalje usredotoče na suradnju, traže zajednički razvoj, zajednički se suoče s izazovima i zaštite mir, stabilnost, razvoj i prosperitet u regiji, dodalo je ministarstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.