Izvješće Kineske akademije za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju pokazuje da Kina bilježi najbrži rast u digitalnom gospodarstvu

Kinesko digitalno gospodarstvo poraslo je 9,6% na godišnjoj razini u 2020., što je najbrža stopa rasta na globalnoj razini, objavljeno je u ponedjeljak.

Suočavajući se s izazovima koje predstavlja pandemija COVID-19, velika su gospodarstva ubrzala napore za razvoj digitalnog gospodarstva, koje se smatra ključnim za vraćanje gospodarskog rasta, preoblikovanje konkurentske prednosti i poboljšanje upravljanja.

Opseg digitalnog gospodarstva u 2020. godini u 47 zemalja dosegao je 32,6 bilijuna dolara, što je povećanje od 3% godišnje i čini 43,7% bruto domaćeg proizvoda (BDP -a) ovih zemalja, a industrijska digitalizacija i dalje je glavni pokretač digitalne ekonomije, koja čini 84,4%, navodi se u bijeloj knjizi o industriji koju je objavila Kineska akademija za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju tijekom dvodnevne Globalne konferencije o digitalnom gospodarstvu, koja je u ponedjeljak počela u Pekingu.

Godine 2020. Sjedinjene Države nastavile su voditi svijet prema digitalnom gospodarstvu koje je doseglo 13,6 bilijuna dolara, a slijede ga Kina (5,4 bilijuna dolara), Njemačka (2,54 bilijuna dolara) i Japan (2,48 bilijuna dolara). Ujedinjena Kraljevina (1,79 bilijuna dolara), pokazala je Bijela knjiga.

Digitalno gospodarstvo čini više od 60% BDP -a SAD -a, Njemačke i Velike Britanije, kazala je akademija, dok je kinesko digitalno gospodarstvo činilo gotovo 40% BDP -a zemlje 2020. godine, što je rast od 2,4 postotna boda u odnosu na razine iz 2019. godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.