Zdravstveni dužnosnik: Kineske protuepidemijske mjere učinkovite protiv delta soja

Trenutne kineske mjere za obuzdavanje širenja bolesti COVID-19 su učinkovite protiv delta soja, rekao je zdravstveni dužnosnik u četvrtak.

Cjepiva primijenjena u cijeloj zemlji, čiji je broj u srijedu prešao 1,72 milijardu doza, također pokazuje dobre preventivne i zaštitne učinke protiv delta soja, rekao je He Qinghua, dužnosnik Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva, na tiskovnoj konferenciji u Pekingu.

Istraživački rezultati i kliničko iskustvo u zemlji i inozemstvu su pokazali kako je soj doveo do temeljnih promjena u biološkim značajkama virusa SARS-CoV-2, a znanstvenici su u osnovi sigurni oko načina prenošenja virusa, rekao je dužnosnik.

Rekao je kako trenutna cjepiva mogu smanjiti rizik od prijenosa te učinkovito smanjiti pojavu teških simptoma i smanjiti stopu smrtnosti.

Kina je ranije uspješno zaustavila širenje delta soja u više gusto naseljenih regija s visokom mobilnošću stanovnika u pokrajini Guangdong, što pokazuju kako su mjere koje uključuju cijepljenje, nošenje maski, često pranje ruku, održavanje socijalne distance i izbjegavanje mjesta s gužvom učinkovite, rekao je dužnosnik.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.