Medij: Kina preuzela vodstvo na međunarodnom forumu za rješavanje nejednakosti u cjepivima za COVID-19

Kina igra vodeću ulogu u rješavanju sve većeg jaza u distribuciji cjepiva protiv bolesti COVID-19 između bogatijih i siromašnijih zemalja, stoji u članku nedavno objavljenom u novinama South China Morning Post.

Kina će nastojati pružiti 2 milijarde doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 ove godine i ponudila je 100 milijuna američkih dolara COVAX-u, napisao je u četvrtak kineski predsjednik Xi Jinping u poruci prvom sastanku Međunarodnog foruma o suradnji na cjepivima protiv bolesti COVID-19, koji su zajednički putem video veza održale 23 zemlje.

Na forumu je glavni tajnik Ujedinjenih naroda Antonio Guterres rekao kako je za cijepljenje 70% svjetskog stanovništva protiv bolesti potrebno još 11 milijardi doza cjepiva, navedeno je u članku.

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je također na forumu rekao kako će Kina ubrzati pomoć u cjepivima za zemlje u razvoju, što će uključivati transfer tehnologije i suradnju u proizvodnji.

“Kina je tijekom pandemije bila veliki pružatelj cjepiva, uglavnom kroz Sinovacova i Sinopharmova cjepiva koja su dodana na SZO-in popis za hitnu uporabu,” stoji u članku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.