SAD ozbiljno ometaju i narušavaju znanstveno istraživanje izvora novog koronavirusa

Potrebno je pronaći izvor novog koronavirusa, kao i političkog virusa. Sve strane su odgovorne za održavanje znanstvenog pravca u istraživanju izvora novog koronavirusa i otklanjanje pogubnih političkih utjecaja.

Trenutno se bolest COVID-19 još uvijek širi i svijetom i ugrožava ga. Sve savjesne vlade i znanstvenici se trebaju ujediniti i surađivati. Međutim, SAD od početka pandemiju izokreću ispravno i pogrešno, politiziraju epidemiju, koriste virus za stigmatizaciju te upotrjebljavaju istraživanje izvora novog koronavirusa kao instrument za ostvarenje svojih ciljeva. Američko vanjskopolitičko djelovanje je stvorilo ogroman negativan utjecaj na globalnu borbu protiv epidemije te znatno narušilo svjetsku suradnju na istraživanju izvora koronavirusa.

S pozadinom ozbiljne svjetske epidemiološke situacije, većina međunarodne zajednice se protivi američkom političkom djelovanju. Do sad je više od 70 zemalja uputilo pismo generalnom direktoru SZO-e ili objavilo izjave u kojima su podržavali rezultate zajedničkog izvješća Kine i SZO-e iz prve faze istraživanja izvora novog koronavirusa.

Potrebno je pronaći izvore koronavirusa i političkog virus. Sve strane su odgovorne za održavanje znanstvenog pravca u istraživanju izvora novog koronavirusa. Ako SAD doista brinu za istraživanje izvora virusa, trebaju otvoriti laboratorij Fort Detrick za međunarodnu istragu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.