Lubenica na povjerenje

Lubenica je neizostavna ljetna poslastica. Ovo je iznimno dobra godina za nju, a zbog velikih količina u baranjskom Grabovcu jedno obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo odlučilo se na zanimljiv model prodaje lubenica. Na povjerenje.

Svakoga dana isti prizor pred kućom u Baranji. Kupci uzmu unaprijed izvaganu lubenicu, a točan iznos novca ostave u poštanskom sandučiću. Neki od njih iznos provjere i više puta.

Nakon povratka kući s posla, Josip uz pomoć kćerki, štand ponovno puni svježim lubenicama i dinjama.

– Supruga i ja radimo, nismo u mogućnosti biti kod kuće i ne možemo drugačije, ovo nam je jedini način. Možda eventualno da nam ljudi plaćaju mobilnim bankarstvom, kaže Josip Špoljarec iz Grabovca.

Tomu teškom poslu treba dodati i uzgoj povrća. I ono bi uskoro trebalo na ovaj samoposlužni štand.

– Ako ne uspijemo preko društvenih mreža prodati, nešto će i na štand. Ali bilo bi dobro nešto i staviti na štand da kupci koji nisu u prilici možda vidjeti na društvenim mrežama da i oni probaju naše proizvode, kaže Josip Špoljarec.

Lubenice se na povjerenje u Grabovcu prodaju već drugu sezonu. Josip je tako razuvjerio i sumnjičavu suprugu.

– Međutim, pokazalo se zaista kao izvrsna ideja i moram priznati, teška srca da je bio u pravu, kaže Sanda Špoljarec dodajući da je u početku bila skeptilna jer još nije imala prilike vidjeti ovakav način kupovine.

A i lubenica ljeti uvijek ima kupce. Razlog je jasan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.