Stručnjak iz Velike Britanije: Treba započeti međunarodnu istragu zapadnih zemalja zbog poraza u borbi protiv epidemije

„Global Times“ je ovih dana objavio komentar istraživača sa Sveučilišta Cambridge Martine Jacquesa. Kako je napisao, uz neprekidni rast broja slučajeva zaraze bolešću COVID-1i u cijelom svijetu je potrebno započeti međunarodnu istragu zapadnih zemalja kako bi saznali razlog toliko loših rezultata u borbi protiv epidemije.

Prema tekstu, od siječnja 2020. svijet svjedoči zlostavljanjima Kine, koju se kritizira kao da je doista krivac. Do danas takvo zlostavljanje nije prestalo. Kina je očigledno do početka ljeta prošle godine pobijedila virus, ali napadi na Kinu nisu prestali. Stvarni cilj zapadnog blaćenja Kine je preusmjeravanje pozornosti javnog mnijenja s njihove nesposobnosti u kontroli epidemije te sakrivanje kineskih uspjeha u borbi protiv bolesti COVID-19.

U tekstu je navedeno da je Donald Trump u travnju 2020. rekao kako je pandemiju bolesti COVID-19 uzrokovalo curenje iz laboratorija u Wuhanu. Ali prema rezultatima izvješća o zajedničkom istraživanju Kine i SZO-e iz ožujka ove godine je curenje iz laboratorija iznimno nevjerojatno. Nasuprot kineskim naporima protiv epidemije bi zapadne zemlje trebale prihvatiti svjetsku istragu reakcije na epidemiju, s obzirom na velik broj smrtnih slučajeva.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.