Tisuće će vjernika i ove godine doći u Aljmaš

Trodnevnom duhovnom pripravom u aljmaškom Svetištu Gospe od utočišta večeras će početi program proslave Velike Gospe u najpoznatijem slavonskom marijanskom prošteništu. Tisuće će vjernika i ove godine doći u Aljmaš, a organizatori pozivaju na izbjegavanje gužvi i poštivanje epidemioloških mjera.

“Proslava će početi u srijedu trodnevnom duhovnom pripravom. Vjernici iz cijelog svijeta i svih  krajeva Hrvatske dolaze ovdje hodočastiti Gospi. To je već 317 godina da se ovdje Bog slavi, a Gospa časti, jedino izuzevši onih sedam godina kada smo bili prognani s naših ognjišta”, kaže župnik i upravitelj Svetišta Gospe od Utočišta Ante Markić te dodaje da će se mise će slaviti cijeli dan.

“Pazimo na sebe i pazimo na druge, znači svaki hodočasnik mora imati masku i voditi računa o mjerama zaštite. Organizirana je i služba redara koji će paziti da se poštuju mjere, dezinficiraju ruke, održava čistoća sanitarnih čvorovea i sve ostalo. Bit će osigurane i dvije cisterne pitke vode”, dodaje koordinator organizacije hodočašća Darko Barjaktarević. Veći broj hodočasnika očekuje se na cestama jer će mnogi krenuti biciklima ili automobilima. Preporuka je krenuti ranije.

“Hodočasnici trebaju ponijeti osvježavajuća pića s obzirom na to da su mogući kratkotrajni zastoji. Poseban poziv bismo uputili hodočasnicima, pješacima koji će na put krenuti noću. Obavezno je imati na sebi prsluk ili  bilo kakav izvor svjetlosti, svjetleću odjeću ili obuću kako bi bili vidljivi”, ističe načelnik Postaje prometne policije Osijek Vitomir Lučić.

TRODNEVNICA, 11., 12. i 13. kolovoza
*Sveta misa u 18 sati
*Iza mise euharistijsko klanjanje s molitvama za ozdravljenje i oslobođenje.
*Trodnevnicu vodi Fra Ivan Matić, voditelj duhovnih obnova u kući susreta u Taboru.

UOČI VELIKE GOSPE, SUBOTA 14. KOLOVOZA

*U 17,30 pobožnost Križnog puta na “Kalvariji”.
*U 19 sati sveta misa. Misu predvodi Fra Ivan Matić.
*U 20 sati euharistijsko klanjanje s molitvama za ozdravljenje i oslobođenje.
*U 21 sat kreće procesija sa svijećama do kapelice “Na Lipi”. Prigodna Marijanska pobožnost.

VELIKA GOSPA, NEDJELJA 15. KOLOVOZA

*Svete mise su: 6, 8, 10, 12, 16 i 18 sati.
*Sveta misa u 12 sati je za stradalnike Domovinskog rata.
*Sveta misa u 18 sati je za mlade bračne parove i njihovu djecu. Blagoslov male djece.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.