Bijela knjiga: Kina štiti građanska i politička prava zakonom i upravljanjem

Kina je u procesu izgradnje umjereno prosperitetnog društva u svakom pogledu poduzela snažne mjere za zaštitu građanskih i političkih prava sa zakonom i upravljanjem, navedeno je u bijeloj knjizi objavljenoj u četvrtak.

Bijelu knjigu, naslovljenu “Umjereni prosperitet u svim aspektima: još jedna prekretnica postignuta u kineskim ljudskim pravima”, je objavio Informacijski ured Državnog vijeća.

Komunistička partija Kine i kineska vlada su slijedile razvojnu filozofiju usmjerenu na narod te su provele snažne i praktične mjere za razvoj cjelokupne narodne demokracije, očuvanje društvene jednakosti i pravde te osiguranje da ljudi uživaju veća prava i slobode kroz zakone, stoji u bijeloj knjizi.

Kina je također stalnim napretkom reforme pravosuđa pojačala pravosudno jamstvo za ljudska prava, poboljšavajući zaštitu sudskog osoblja za obavljanje svojih dužnosti te sprječavajući i ispravljajući sudske pogreške, navedeno je u bijeloj knjizi.

Osim toga je Kina također pojačala zaštitu odvjetničkih prava, povećala transparentnost u provođenju pravde i poboljšala sustav pravne pomoći.

Također je poduzela konkretne mjere za zaštitu slobode vjerskih uvjerenja, navedeno je u bijeloj knjizi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.