Kina pozvala SAD da prestanu slati pogrešne signale snagama koje se zalažu za “neovisnost Tajvana”

Kina je pozvala Sjedinjene Američke Države da se pridržavaju načela jedne Kine i odredbi tri zajednička službena priopćenja Kine i SAD-a, pravilno rješavaju pitanja povezana s Tajvanom i prestanu slati pogrešne signale snagama koje se zalažu za “neovisnost Tajvana”, rekao je glasnogovornik u srijedu.

Ma Xiaoguang, glasnogovornik Ureda za poslove Tajvana Državnog vijeća, je navedeno rekao odgovarajući na upit o nedavnoj tvrdnji SAD-a da moraju pojačati regionalno odvraćanje u Tajvanskom tjesnacu.

Ma je rekao kako je tajvansko pitanje unutarnja stvar Kine koje ne trpi strano uplitanje.

“Osuđujemo američko igranje “tajvanske karte””, rekao je glasnogovornik, dodajući kako Kina poziva Sjedinjene Američke Države da se pridržavaju načela jedne Kine i povezanih odredbi iz tri kinesko-američka zajednička službena priopćenja, razborito i ispravno rješavaju pitanja povezana s Tajvanom i prestanu slati pogrešne signale snagama koje se zalažu za “neovisnost Tajvana”.

Suradnja tajvanskih vlasti iz Demokratske napredne stranke i secesionista koji se zalažu za “neovisnost Tajvana” s inozemnim snagama u potrazi za “neovisnošću Tajvana” je osnovni uzrok trenutne složene i mračne situacije preko Tajvanskog tjesnaca, rekao je Ma.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.