Nacionalno povjerenstvo za razvoj i reformu: Kina će ispraviti propuste u smanjenju otpuštanja ugljičnog dioksida

Kina će otkloniti odstupanja u nastojanjima za smanjivanje otpuštanja ugljičnog dioksida te istovremeno zaustaviti zbrku u razvoju projekata s visokim energetskim intenzitetom ili visokom stopom zagađenja, priopćilo je u utorak vrhovno kinesko tijelo za ekonomsko planiranje.

U procesu smanjenja otpuštanja ugljičnog dioksida su neke regije postavile previše ambiciozne i nerealne planove ili jednostavno izvikivale slogane bez stvarnog djelovanja, dok neke djelatnosti nisu poduzele čvrste napore za uštedu energije u nadi da će određene tehnologije riješiti taj problem jednom zauvijek, rekla je Meng Wei, glasnogovornica Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reformu, dodajući kako ta pitanja moraju biti riješena.

Meng je također istaknula probleme poput primjene jednakog pristupa za sve pri zatvaranju energetski intenzivnih projekata i naglih prekida zajmova za energetske projekte pokretane ugljenom.

“Takvi fenomeni su suprotni originalnoj namjeri i zahtjevima postizanja vrhunca otpuštanja ugljičnog dioksida i ostvarenja ugljične neutralnosti te moraju biti odlučno ispravljeni,” rekla je Meng.

Povjerenstvo će prilagoditi zahtjeve mjera i pojačati nadzor kako bi popravilo povezane probleme čim se pronađu te osigurati da nastojanja za smanjenje ugljičnog dioksida ne skreću s originalnog cilja, rekla je Meng.

Kina nastoji postići vrhunac otpuštanja ugljičnog dioksida do 2030. i ostvariti ugljičnu neutralnost do 2060.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.