Glasnogovornik: SAD napuhuju istragu o porijeklu virusa radi suzbijanja Kine

Ako Sjedinjene Američke Države nemaju ništa za sakriti, trebale bi pozvati Svjetsku zdravstvenu organizaciju (SZO) da provede istragu u Fort Detricku i Sveučilištu Sjeverne Karoline, rekao je u srijedu glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian.

Zhao je navedeno rekao kada su ga zatražili komentar izvješća da Sjedinjene Američke Države još namjeravaju objaviti izvješće o praćenju porijekla virusa prema rasporedu i donijeti pogrešno navodeće zaključke o curenju virusa iz Virološkog instituta u Wuhanu, iako još nema opipljivih dokaza u istrazi o porijeklu virusa obavještajnih agencija SAD-a.

“Kina je uvijek podržavala i nastaviti će sudjelovati u znanstvenom praćenju porijekla virusa. Kina je dva puta pozvala SZO u Kinu radi zajedničkog istraživanja te su doneseni znanstveni i mjerodavni zaključci koji su postavili temelj iduće fazu globalnog praćenja porijekla virusa. Čvrsto se protivimo politizaciji praćenja porijekla bolesti COVID-19,” rekao je Zhao.

“Bez obzira koliko naporno se Sjedinjene Američke Države trude u blaćenju i lažnom optuživanju drugih, ne mogu odagnati dvojbe međunarodne zajednice oko američkih bioloških laboratorija diljem svijeta,” dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.