Hrvatska turistička industrija zabilježila broj noćenja veći od očekivanog

Hrvatska je od početka ove godine zabilježila 55,3 milijuna noćenja, više nego u cijeloj 2020., priopćilo je u srijedu Ministarstvo turizma i sporta.

Prema podacima ministarstva, ovu jugoistočnu europsku zemlju je ove godine posjetilo više od devet milijuna turista, 1,2 milijuna više nego 2020. godine kada je pandemija bolesti COVID-19 pogodila turističku industriju.

“S obzirom na trendove u turističkoj industriji, cilj nam je bio održati stabilnost turističkog sustava, očuvati radna mjesta i postići prepoznavanje Hrvatske kao sigurnog turističkog odredišta. Želimo nastaviti s ovakvim rezultatima i zato se svi moramo nastaviti pridržavati epidemioloških mjera”, rekla je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ministrica je napomenula kako je ova godina pokazala da su sigurnost i kvaliteta ključni pri odabiru destinacije te da su gosti spremni platiti još više.

“U konačnici, naša je želja stvoriti održivi turizam u kojem fokus nije na broju turista, već na kvaliteti i na turistima koji će konzumirati što više ponuda na odredištima”, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.