Xi: Kina je voljna unaprijediti visokokvalitetnu suradnju na Pojasu i putu s arapskim državama

Kineski predsjednik Xi Jinping je poslao čestitku petom Sajmu Kine i arapskih država koji je u četvrtak započeo u sjeverozapadnoj kineskoj Autonomnoj regiji Huija Ningxia, govoreći kako je Kina voljna zajednički promicati visokokvalitetnu suradnju na Pojasu i putu s arapskim državama.

Napominjući kako je tradicionalno prijateljstvo između Kine i arapskih država kroz vrijeme postalo snažnije je Xi u pismu napisao kako su Kina i arapske države u posljednjim godinama nastavila jačati stratešku koordinaciju i sinergiju djelovanja, a zajednička izgradnja Pojasa i puta je postigla plodonosne rezultate.

Kina je ostala najveći trgovinski parter arapskih država. Suočene s bolešću COVID-19 su Kina i arapske države udružile snage u borbi protiv pandemije, postavljajući primjer uzajamnog pomaganja i zajedničkog nadilaženja poteškoća, napisao je Xi.

Napisao je kako je Kina sprema surađivati s arapskim državama na provođenju suradnje i razvoja, promicanju miroljubivog razvoja, postizanju uzajamno korisnih rezultata, zajedničkoj visokokvalitetnoj izgradnji Pojasa i puta, podizanju strateškog partnerstva Kine i arapskih država na višu razinu i zajedničkoj izgradnji kinesko-arapske zajednice koja dijeli budućnost za novo doba.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.