Glasnogovornica: Kina se nada da će se talibani pridržavati svojih pozitivnih izjava

Kina održava kontakt i komunikaciju s afganistanskim talibanima i drugim stranama na temelju potpunog poštovanja prema suverenitetu Afganistana i volji svih strana te se nada da će se afganistanski talibani pridržavati svojih pozitivnih izjava, rekla je u četvrtak glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova.

Nakon što su se nedavno dogodile velike promjene u Afganistanu, čelnici i glasnogovornik afganistanskih talibana su javno kroz razne kanale rekli kako će riješiti probleme s kojima se suočavaju ljudi, zadovoljiti očekivanja naroda i ostati posvećeni formiranju otvorene i uključujuće islamske vlade.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Hua Chunying je na tiskovnoj konferenciji rekla kako se nada da će se afganistanski talibani pridržavati svojih pozitivnih izjava, ujediniti sve strane i etničke skupine u Afganistanu, uspostaviti široko utemeljen, uključujući politički okvir prikladan nacionalnim uvjetima, osvojiti podršku javnosti kroz dijalog i konzultacije čim je ranije moguće te usvojiti umjerene i razborite domaće i inozemne politike.

Ističući kako ništa ne ostaje nepromijenjeno je Hua rekla da kod razumijevanja i rješavanja problema trebamo usvojiti holistički, povezani i razvojni dijalektički pristup te gledati u prošlost i sadašnjost. Ne trebamo samo slušati što govore, već i gledati što rade.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.