Čuvajte svoje stvari od kradljivaca

Gužve na plažama često su odredište kradljivaca i lopova, pa policija ondje provodi preventivne aktivnosti. Ove godine raste imovinski kriminalitet pa policija savjetuju građane i turiste kako zaštititi imovinu i spriječiti kaznene radnje.

Zaključavajte automobile, na plažu ne nosite vrijedne stvari. Jer s ljetnim gužvama povećava se broj kaznenih djela, pogotovo iz domene imovinskog kriminaliteta. On je, u odnosu na prošlo ljeto, porastao za 1 i pol posto.

– Ukupno je bilo 472 kaznena djela imovinskog kriminaliteta, krađe, drske krađe, prijevare, provale u motorna vozila. Džepari, kradljivci operiraju, to su najčešće muškarci srednje dobi koji borave na plaži i prate navike turista, kad se netko udalji oni uzimaju torbu, predmet koji im je interesantan, kažu u policiji.

Takvo iskustvo posebno je neugodno doživjeti u stranoj zemlji. Jedan je to od razloga boravka inozemnih policajaca na našoj obali.

Upravo krađe čine 80 posto kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta, a otkrije se samo 40-ak posto počinitelja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.