Dva kineska proizvođača čelika najavili su spajanje i postali treći po veličini na svijetu

Dva velika kineska proizvođača čelika, Ansteel i Ben Gang Group Corporation, potpisali su u petak sporazum kojim su započeli njihovo spajanje i restrukturiranje, čime će se stvoriti treći najveći svjetski proizvođač čelika.

Prema sporazumu, vlasnik Ben Ganga- Povjerenstvo za nadzor i administraciju imovine u državnom vlasništvu pokrajine Liaoning- prenijet će 51-postotni kontrolni udio u željezari na Ansteel, a Ben Gang će postati podružnica Ansteela.

Nakon spajanja, Ansteel će imati godišnji proizvodni kapacitet od 63 milijuna tona sirovog čelika, na trećem mjestu u svijetu nakon China Baowu Steel Group Corporation Limited i ArcelorMittala sa sjedištem u Luksemburgu.

Spajanje će povećati konsolidaciju čelične industrije, ubrzati visokokvalitetni razvoj industrije i stvoriti čeličnu tvrtku svjetske klase, prema izjavi koju je objavila tvrtka Ansteel ili Angang Steel Co., Ltd.

Osnovani 1916. i 1905. godine, Ansteel i Ben Gang nalaze se u sjeveroistočnoj kineskoj pokrajini Liaoning.

“Nakon prestrojavanja, ostvarit ćemo integraciju resursa i koordinirani razvoj u istraživanju i razvoju, nabavi i prodaji, dajući doprinos oživljavanju Liaoninga i sjeveroistočne Kine”, rekao je Tan Chengxu, predsjednik uprave Ansteela.

Do 2025. godine Ansteel cilja na godišnju proizvodnju od oko 70 milijuna tona sirovog čelika i 50 milijuna tona koncentrata željeza, stvarajući oko 300 milijardi juana (oko 46,3 milijarde američkih dolara) operativnog prihoda.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.