Kina pozvala na istragu u američkom biološkom laboratoriju zbog teorije curenja koronavirusa iz laboratorija

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin je u ponedjeljak pozvao Sjedinjene Američke Države da prestanu upućivati neopravdane optužbe protiv drugih zemalja u vezi podrijetla koronavirusa i provedu istrage u vlastitim laboratorijima.

Wang je navedeno rekao na dnevnoj tiskovnoj konferenciji reagirajući na neprestani medijski fokus na biološki laboratorij Sveučilišta Sjeverne Karoline (UNC – eng. University of North Carolina) i Ralpha Barica zbog lošeg sigurnosnog stanja laboratorija i Baricevih tehnika u umjetnoj sintezi koronavirusa.

Wang je rekao da Sjedinjene Američke Države već neko vrijeme uporno potiču takozvanu teoriju curenja iz laboratorija Instituta za virologiju u Wuhau, zanemarujući zaključak u izvješću studije Kine i SZO-a da se laboratorijsko podrijetlo pandemije smatra izuzetno nevjerojatnim. Otišle su toliko daleko da su od obavještajne zajednice zatražile izradu takozvanog izvješća o istrazi podrijetla novog koronavirusa.

“Međutim, Sjedinjene Američke Države se ne mogu oprati blaćenjem Kine. Sjedinjene Američke Države neprestano tvrde kako je virus procurio iz laboratorija, ali zapravo nitko ne zaslužuje odgovarajuću istragu više od Sjedinjenih Američkih Država”, rekao je Wang.

“Pitam se kada Sjedinjene Američke Države planiraju pozvati stručnjake SZO-a da istraže biološki laboratorij UNC-a i USAMRIID? Predlažemo da Sjedinjene Američke Države prestanu blatiti druge i umjesto toga prvo saznaju što se dogodilo u njihovim laboratorijima”, rekao je glasnogovornik

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.