Xiaomi otvorio svoju petu trgovinu u Hrvatskoj

Globalni tehnološki lider Xiaomi u subotu, 21. kolovoza je otvorio drugi Xiaomi Store u Zagrebu. Peti je ovo Xiaomi Store koji je Xiaomi otvorio na hrvatskom tržištu uz postojeće svoje specijalizirane trgovine u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Otvaranjem drugog Xiaomi Storea u Zagrebu, u suradnji s tvrtkom Bijelić Co, Xiaomi jača prisutnost u glavnom gradu Hrvatske, čineći na taj način dostupnost svojih proizvoda još lakšim za krajnje korisnike.

„Zadovoljstvo mi je poželjeti vam dobrodošlicu na otvaranju petog Xiaomi Storea u Hrvatskoj. Prije samo tri mjeseca otvorili smo Xiaomi Store u Osijeku, a danas smo svjedoci brzog širenja Xiaomi Storeova na hrvatskom tržištu. Izgradnja i jačanje naše maloprodajne mreže na hrvatskom tržištu iznimno je važna jer su Xiaomi trgovine naši osnovni prodajni kanali. Povijesni poslovni podaci prema kojima je Xiaomi dva tromjesečja zaredom postao broj jedan proizvođač pametnih telefona na hrvatskom tržištu (40% udjela u prvom tromjesečju i 50% udjela u drugom tromjesečju) daju nam snažan poticaj za daljnje širenje Xiaomi Storeova. Kroz Xiaomi Storeove želimo svim kupcima i Xiaomijevim Fanovima omogućiti doticaj s našim inovativnim proizvodima te im pružiti iskustvo pametnog načina života jer upravo je omogućavanje pametnog načina života apsolutno svima Xiaomijeva temeljna misija. Veliko hvala svim našim Xiaomi Fanovima bez kojih naša priča ne bi bila moguća”, rekao je Goran Mudrovčić, generalni menadžer Xiaomija za Hrvatsku i Sloveniju.

Sukladno podacima Canalysa, IDC-a i Strategic Analytics za drugi kvartal 2021. godine Xiaomi je postigao izniman uspjeh na razini Europe – drugi je vodeći proizvođač pametnih telefona. Ujedno, postigao je i povijesne rezultate na razini srednje i istočne Europe kao i na hrvatskom tržištu na kojima je Xiaomi postao broj jedan po isporuci pametnih telefona. Svoj uspjeh Xiaomi duguje Xiaomi Fanovima.

„Zadovoljstvo mi je biti dio otvorenja drugog Xiaomi Storea u Zagrebu. Xiaomi Storeovi prvi su doticaj kupaca i Xiaomi Fanova s našim brendom, stoga nam je ekspanzija u segmentu otvaranja novih Xiaomi Storeova izuzetno bitna. Naš je cilj osigurati dostupnost fantastičnih proizvoda kroz prodajna mjesta na kojima će naši kupci i Xiaomi Fanovi imati priliku uživati u našim najnovijim pametnim telefonima i inovativnim proizvodima iz bogatog i inovativnog Xiaomijevog ekosustava. Put kojim koračamo na hrvatskom tržištu ne bi bio moguć bez naših Xiaomi Fanova stoga im ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti”, naglasio je Matt Huang, menadžer Xiaomija za Balkan.

Otvorenje Xiaomi Storea realizirano je u suradnji s tvrtkom Bijelić Co, Xiaomijevim distributerom na hrvatskom tržištu. „Samo tri mjeseca nakon što smo otvorili Xiaomi Store u Osijeku, nastavljamo pružati podršku u širenju i jačanju maloprodajne mreže globalnog lidera pametnih telefona otvaranjem petog Xiaomi Storea u Hrvatskoj, a drugog u Zagrebu. Svjedoci smo da je, od 2018. godine kada smo otvorili prvi Xiaomi Store u Zagrebu, do danas Xiaomi napravio značajne iskorake na hrvatskom tržištu kako bi osigurao maksimalnu dostupnost svojih uređaja. Sretni smo i ponosni što je tvrtka Bijelić Co partner na ovom putu uspjeha te vjerujemo da ćemo uz našu snažnu distribucijsku mrežu koračat hrabro dalje i otvoriti još mnogo Xiaomi Storeova diljem Hrvatske kako bismo zaista proveli Xiaomijevu misiju Inovacija za sve”, naglasila je Ivana Bijelić, izvršna direktorica tvrtke Bijelić Co.

Inače, Xiaomi Corporations osnovan je 2010. godine. Izlistan je na glavnu hongkonšku burzu 9. srpnja 2018. godine (1810.HK). Xiaomi je internetska kompanija s pametnim telefonima i pametnim hardverima koji su u svojoj srži povezani Internet of Things (IoT) platformom. Stavljanjem jednakog naglaska na inovativnost i kvalitetu, Xiaomi kontinuirano osigurava visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi izvanredne proizvode s poštenim cijenama kako bi osigurala da svaki pojedinac u svijetu uživa u boljem standardu života kroz inovativnu tehnologiju. Od drugog kvartala 2021., Xiaomi je drugi proizvođač pametnih telefona na globalnom tržištu pametnih telefona. Tvrtka je također uspostavila vodeću svjetsku potrošačku AIoT (AI+IoT) platformu, s više od 351,1 milijuna povezanih pametnih uređaja, isključujući pametne telefone i prijenosna računala. Xiaomi proizvodi prisutni su u više od 100 zemalja i regija širom svijeta. U kolovozu 2021. tvrtka je po treći put uvrštena na Fortune Global 500 listu, zauzimajući 338. mjesto, što je 84 mjesta više u odnosu na 2020. Xiaomi je sastavni dio Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index i Hang Seng TECH Index.

Novootvoreni Xiaomi Store smješten je u trgovačkom centru City Center one West, Jankomir 33, Zagreb. (Ivica Korman)

1 KOMENTAR

  1. Glas Kine je stranica koju pohvaljujem zbog ažurnih i svježih informacija. Inače, koristim Xiaomi brendove pametnih telefona jer donose vrhunsku kvalitetu, dizajn i povoljne cijene.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.