Carrie Lam: 14. Petogodišnji plan pokazuje snažnu podršku središnje vlade Hong Kongu

Izvršna direktorica posebne administrativne regije Hong Kong Carrie Lam izjavila je u utorak da su sadržaji 14. petogodišnjeg plana (2021.-2025.) Vezani za Hong Kong važni i ohrabrujući te pokazuju snažnu podršku središnje vlade Hong Kongu.

Lam je na redovnoj konferenciji za novinare rekao da je 14. petogodišnji plan jasno pokazao potporu Hong Kongu u jačanju statusa međunarodnog financijskog, prometnog i trgovačkog čvorišta i zračnog čvorišta, kao i jačanju njegove uloge globalnog poslovnog centra za renminbi i međunarodnog centar za upravljanje imovinom. rizici.

Plan također podržava razvoj Hong Konga u međunarodno središte inovacija i tehnologije, centar za međunarodne pravne usluge i usluge rješavanja sporova u azijsko-pacifičkoj regiji i regionalno trgovačko središte za intelektualno vlasništvo. Također podržava Hong Kong u promicanju uslužnih djelatnosti za vrhunski razvoj i visoku dodanu vrijednost te kao središte umjetničke i kulturne razmjene između Kine i ostatka svijeta.

Lam je primijetio dan nakon što je izaslanstvo središnje vlade krenulo na posebnu turneju kako bi pomoglo različitim sektorima u Hong Kongu da bolje razumiju nacionalni 14. petogodišnji plan i razumiju nove mogućnosti koje nudi nacionalni razvojni plan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.