Visoki kineski dužnosnik naglasio je stratešku komunikaciju za suradnju BRICS -a

Zemlje BRICS -a trebale bi ojačati stratešku komunikaciju, poboljšati međusobno političko povjerenje, produbiti koordinaciju o sigurnosnim pitanjima i izvršiti sve pripreme za predstojeći 13. sastanak čelnika BRICS -a, rekao je u utorak visoki kineski diplomat.

Govoreći putem video veze na 11. sastanku visokih predstavnika BRICS -a za sigurnosna pitanja, Yang Jiechi, član Političkog ureda Središnjeg odbora Komunističke partije Kine (KPK), naglasio je da bi se zemlje BRICS -a trebale pridržavati i podržavati zajedničko smjernice petorice vođa. BRICS -ov duh otvorenosti, uključenosti i suradnje na obostranu korist.

Yang, također direktor Ureda za vanjske poslove Središnjeg odbora KPK, rekao je da bi zemlje BRICS -a trebale surađivati ​​na rješavanju sigurnosnih izazova i prijetnji, ujediniti se protiv pandemije, poštivati ​​znanost i suprotstavljati se pandemijskoj stigmi i politizaciji praćenja podrijetla virusa.

Kina pozdravlja akcijski plan za borbu protiv terorizma koji su postigle zemlje BRICS -a, rekao je Yang, pozvavši zemlje BRICS -a da aktivno istraže načine borbe protiv terorizma i ekstremizma, prodube suradnju u borbi protiv kibernetičkog terorizma i zaustave financiranje terorizma, te promiču izgradnju mira, sigurnu, otvorenu, kooperativan i uređen cyberspace.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.