Xi održao telefonski razgovor s Putinom

Kineski predsjednik Xi Jinping je u srijedu održao telefonski razgovor s ruskim kolegom Vladimirom Putinom.
Xi je tijekom razgovora rekao kako su od početka ove godine Kina i Rusija iskoristile proslavu 20. godišnjice potpisivanja kinesko-ruskog Ugovora o dobrosusjedskim odnosima i prijateljskoj suradnji kao novo polazište za promicanje strateške koordinacije i sveobuhvatne praktične suradnje dviju zemalja.
Trenutno stižu novi valovi pandemije bolesti COVID-19 koji međunarodnoj zajednici zadaju težak zadatak u borbi protiv pandemije, rekao je Xi, istaknuvši kako je Kina spremna raditi s Rusijom na produbljenju suradnje u razvoju i proizvodnji cjepiva te osiguravanju sigurnosti i stabilnosti globalnog lanca opskrbe cjepivima, kako bi zaštitili živote i zdravlje oba naroda i pridonijeli izgradnji zajednice zdravlja za čovječanstvo.
Dvojica čelnika su također proveli dubinsku razmjenu mišljenja o situaciji u Afganistanu.
Xi je rekao da je Kina spremna povećati komunikaciju i koordinaciju s Rusijom i širom međunarodnom zajednicom kako bi potaknuli sve frakcije u Afganistanu da kroz konzultacije izgrade otvorenu i uključujuću političku strukturu, provode umjerenu i razboritu unutarnju i vanjsku politiku, temeljito se odvoje od svih terorističkih skupina i održavaju prijateljske odnose s ostatkom svijeta, naročito sa susjednim zemljama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.