Tajna uspjeha KP Kine je skrivena u riječi „narod“

Nakon stogodišnjeg postojanja, što je zapravo logika razvoja i tajna uspjeha Komunističke partije Kine? Na ovo pitanje, koje je privlačilo veliku pozornost međunarodne zajednice, u nedavno objavljenoj dokumentaciji „Povijesna misija i vrijednost akcije KP Kine“ od strane Odjeljenja za publicitet Srednjeg komiteta KP Kine pružen je jasan odgovor, tj. „KP Kine je došla od naroda, radi svoj posao oslanjajući narod, i sve poslove radi za narod.“

Foto: Visual PeopleFoto: Visual People

Foto: Visual PeopleFoto: Visual People

U ovoj bogatoj dokumentaciji s više od 40 tisuća kineskih znakova, sveobuhvatno je predstavljena stogodišnja borbena povijest KP Kine, a duboko je objašnjen i koncept KP Kine o upravljanju državom, kao i njezine prakse i rezultati. A teorija o odnosima između KP Kine i kineskog naroda je zauzela poseban dio. Putem ovih sadržaja bi međunarodna zajednica mogla bolje razumjeti „odakle je i kuda ide“ KP Kine, i mogla bi bolje razumjeti kako je kineska Vlada više godina zaredom uživala najvišu podršku građana u svijetu prema anketama međunarodnih prestižnih agencija.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Kao marksistička politička stranka, KP Kine je rođena u žestokoj borbi kineskog naroda protiv vladavine feudalizma i vanjske agresije, zbog čega je reprezentativnost naroda suštinska značajka te partije. Odnosno, „dosljedno radi ako je u korist naroda, odlučno se protivi ako ne zadovoljava naroda“ – dosljedan je princip koji je KP Kine izdržala tijekom revolucije, izgradnje države, reformi i svih razdoblja razvoja države, čime je KP Kine omogućila da joj borbeni cilj bude u skladu s očekivanjem naroda. Zato, KP Kine uvijek ima neiscrpivu snagu, i svladava jednu po jednu nevolju i postiže jednu po jednu pobjedu, uvijek uz podršku naroda.

Uzmimo borbu protiv epidemije COVID-19 kao primjer. Svijest, principijelnost i nastojanje kineskog naroda dirnuli su svijet. Prošle veljače je Bruce Aylward, visoki savjetnik glavnog tajnika Svjetske zdravstvene organizacije, nakon inspekcijskog posjeta u Wuhanu naveo: „prazne su ulice u Wuhanu, no, iza svakog prozora su građani koji se aktivno prilagođavaju s reakcijama na epidemiju“(Original: This city of skyscrapers, which had a gorgeous hypermodern train station, was silent. It was a ghost town. And behind every window of these skyscrapers we drove past, there were people. There are 15 million people staying put in one place for weeks at a time to stop this disease…). António Guterres, glavni tajnik Ujedinjenih naroda je procijenio kako su žrtva i nastojanje kineskog naroda za suzbijanje širenja virusa veliki doprinos cijelom čovječanstvu.

Martin Albrow, akademik Britanske akademije(The British Academy) smatra kako je jedna od tajna uspjeha razvoja kineskog naroda pod vodstvom KP Kine to da partija uvijek inzistira služiti narod. U suštini, uvijek je pitanje „kome se služi“ dobar test za jednu političku stranku. Stogodišnje nastojanje KP Kine uvijek je namijenjeno kineskom narodu, da bude pravi gospodar države, društva i svoje sudbine, i da živi sretan život uz zajedničko obogaćivanje.

U današnjoj Kini, bruto nacionalni dohodak po glavi stanovnika je premašio 10 tisuća američkih dolara. Skupina sa srednjim prihodom ima više od 400 milijuna stanovnika, odnosno najveća je u svijetu, a oblikovan je i najveći sustav društvenog osiguranja u svijetu. Kina je i svjetski priznata kao najsigurnija zemlja. Ovi praktični rezultati su prikaz sreće Kineza, a također svjedoče i vrijednost stogodišnje borbe KP Kine. Istovremeno, Kina je voljna da više doprinese miru i razvoju svijeta.

Rossana Cambron, supredsjednica Komunističke partije SAD-a je nakon posjeta Kini zaključila:“Povijest KP Kine je dokazala da je, kada se stavi interes naroda na prvo mjesto, sve moguće.“ Doista, za KP Kine je riječ „narod“ postala dio njene krvi i neizbrisani duhovni gen.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.