Kina poziva Japan da ne dovodi u zabludu sljedeću generaciju

Kina se snažno protivi japanskoj objavi bijele knjige o obrani djece i dostavila je službenu notu Japanu, pozivajući Japan da ne dovodi u zabludu sljedeću generaciju, rekao je u petak glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova.

16. kolovoza japansko ministarstvo obrane objavilo je na svojim web stranicama bijeli papir od 30 stranica za učenike osnovnih i srednjih škola koji pokriva kineski vojni razvoj, otoke Diaoyu i pitanja Južnokineskog mora.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Zhao Lijian rekao je na brifingu za novinare da je Kina ranije izrazila svoj svečani stav o Japanskoj bijeloj knjizi obrane obrane 2021., rekavši kako se Kina oštro protivi nerazumnim optužbama Japana protiv kineske redovite izgradnje nacionalne obrane, neodgovornim primjedbama na legitimne kineske pomorske aktivnosti i buci o tzv. “prijetnja Kine”.

“Za Japan je nekonstruktivno ukazivati ​​na vanjske prijetnje maloljetnicima i poticati sukobe”, rekao je Zhao.

Pozvao je Japan da se suoči s poviješću i razmisli o njoj, da ozbiljno nauči lekciju iz povijesti i da ne dovodi u zabludu vlastite građane, osobito sljedeću generaciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.