Kina se odlučno protivi izvještaju američke obavještajne zajednice o praćenju porijekla COVID-19

Kina se odlučno protivi izvještaju američke obavještajne zajednice o podrijetlu COVID-19 i snažno se suprotstavila Sjedinjenim Državama, rekao je u subotu zamjenik ministra vanjskih poslova Ma Zhaoxu.

“To je neistinito izvješće sastavljeno u političke svrhe. U tome nema znanstvene osnove ili vjerodostojnosti”, rekao je.

Ma je ponovio kineski stav da je podrijetlo praćenja COVID-19 složeno pitanje znanosti koje bi trebali i mogu poduzeti samo znanstvenici diljem svijeta zajedničkim istraživanjem.

Sjedinjene Države, međutim, zanemaruju znanost i činjenice. Umjesto toga, opsjednuti su političkom manipulacijom i traganjem porijekla od strane obavještajne zajednice. Ne pružajući nikakve dokaze, Sjedinjene Države su izmišljale jednu priču za drugom kako bi oklevetale i optužile Kinu. Cilj je iskoristiti traženje podrijetla za prebacivanje krivnje na Kinu i širenje političkog virusa, rekao je Ma.

Ma je pozvao Sjedinjene Države da odmah prestanu činiti sve što truje atmosferu za međunarodnu suradnju u traženju podrijetla ili narušava globalnu solidarnost protiv pandemije, te da se vrate na pravi put u pronalaženju podrijetla temeljenog na znanosti i suradnji u vrijeme pandemije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.