Sirija podržava Kinu u suprotstavljanju američkom pritisku i iznuđivanju zbog bolesti COVID-19

Sirija podržava Kinu u njenom poštenom i poštenom stavu prema američkoj politici pritiska i iznuđivanja u vezi s podrijetlom bolesti COVID-19, priopćilo je kasno u ponedjeljak sirijsko ministarstvo vanjskih poslova.

Prema državnoj novinskoj agenciji SANA, priopćenje ministarstva objavljeno je kao odgovor na američko obavještajno izvješće o podrijetlu COVID-19 koje je američka ravnateljica obavještajnih službi Avril Haines podnijela predsjedniku Joeu Bidenu 24. kolovoza.

Zamjenik kineskog ministra vanjskih poslova Ma Zhaoxu rekao je u subotu da je Kina više puta naglasila da je istraživanje o podrijetlu COVID-19 složeno znanstveno pitanje, na koje bi se trebali i mogu pozabaviti samo znanstvenici iz cijelog svijeta zajedničkim istraživanjem.

Sirijska vlada vjeruje da stav koji je izrazilo kinesko ministarstvo vanjskih poslova inzistira na poštenom i znanstvenom pristupu te promiče razumijevanje koje pomaže Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO) i vladama u cijelom svijetu da iskoriste prethodne lekcije i pruže najbolje prakse za uklanjanje prijetnja ove epidemije, stoji u priopćenju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.