Xi naglasio regulacije protiv monopola, borbu protiv zagađenja i bolji sustav rezervi

Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak naglasio nastojanja za jačanje pravila protiv monopola i nepoštenog tržišnog natjecanja, poboljšanje pričuvnog sustava zemlje i borbu protiv zagađenja.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je navedeno rekao dok je predsjedavao 21. sastankom središnjeg odbora za produbljenje sveukupne reforme.

Na sastanku je razmotren i odobren niz smjernica, uključujući smjernice za jačanje antimonopolske regulative i promicanje poštenog tržišnog natjecanja, poboljšanje privučnog sustava za strateški važne i hitno potrebne materijale, borbu protiv zagađenja te poboljšanje nadzorne uloge statističkog rada.

Xi je također pozvao na nastojanja za optimizaciju mehanizama skladištenja i upravljanja za zalihe strateških materijala i potrepština za izvanredne slučajeve, kako bi se povećala sposobnost zemlje u zaštiti od velikih rizika.

Postignuća zemlje u borbi protiv zagađenja bi se trebala daljnje konsolidirati, rekao je Xi, naglašavajući ciljane, znanstvene i zakonske mjere za borbu protiv zagađenja.

Također je naglasio je nadzornu ulogu statističkog rada, bolju kvalitetu podataka i bržu izgradnju potpunog i učinkovitog sustava statističkog nadzora.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.