Kina objavila plan zapošljavanja za osiguravanje radnih mjesta

Kina se obvezala otvoriti 55 milijuna urbanih radnih mjesta do 2025., a stopa nezaposlenosti će do te godine biti ispod 5,5%, stoji u nacionalnom planu zapošljavanja objavljenom u ponedjeljak.

U 14. Petogodišnjem planu (2021.-2025.) je navedeno kako je zapošljavanje usredotočeno na poboljšanje vještina, obrazovanje stručnjaka i odgovarajuće naknade ključno za dobrobit ljudi i trebalo bi ostati prioritet.

“Očekuje se kako ćemo planom pružiti zamah promicanju kvalitetnijeg zapošljavanja na sustavan način”, rekao je Gao Gao, zamjenik glavnog tajnika Nacionalnog povjerenstva za razvoj i reforme.

Plan, objavljen 30. kolovoza, je takav 14. kineski plan. Ovaj put namjerava povećati plaće u sektorima kao što su proizvodnja, usluge i poljoprivreda, kako bi se premostio jaz između gradskih i seoskih radnika te poboljšale mjere za promicanje poduzetništva.

Unatoč izazovima poput pandemije bolesti COVID-19 i starenja stanovništva su dužnosnici rekli kako je ovogodišnji učinak stabilan i sukladan rasporedu. Uvjereni su kako će do 2025. godine ispuniti ciljeve te su izradili posebne mjere za rješavanje svakog problema.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.