Kina ostvarila povećanje pokrivenosti 5G mrežom

Kina je do sada izgradila 993 000 5G baznih postaja, pokrivajući više od 95% okruga i 35% ruralnih općina, priopćilo je u utorak Ministarstvo industrije i informacijske tehnologije.

Broj korisnika 5G mobilnih telefona je premašio 392 milijuna, objavilo je ministarstvo na Svjetskoj 5G konvenciji 2021. koja je u utorak započela u Pekingu.

Na konvenciji se okupilo preko 1500 stručnjaka iz industrije, znanstvenika i poduzetnika iz 20 zemalja, koji sudjeluju fizički i putem interneta.

Konvencija, s temom “5G+, Od svih i za sve”, je usredotočena na zajedničku izgradnju digitalne infrastrukture, promicanje industrijske suradnje te olakšavanje međunarodne suradnje i suradnje na industrijskim lancima i inovacijama u području 5G-a.

Trodnevno događanje sadrži tribine, izložbe i natjecanje u dizajnu aplikacija temeljenih na 5G tehnologiji. Osam od 11 foruma je usredotočeno na primjenu 5G-a u područjima industrijskog interneta, smanjenja otpuštanja ugljičnog dioksida, zdravstva, obrazovanja, Zimskih olimpijskih igara 2022. i medija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.