Stručnjaci i poslovni čelnici rekli da kineski sajam usluga jača globalno povjerenje u oporavak gospodarstva

Ovogodišnji Kineski međunarodni sajam trgovine uslugama, s više od 10 000 poduzeća iz 153 zemlje i regije koja su se prijavila za sudjelovanje, će započeti u četvrtak u Pekingu.

Priznajući kineska nastojanja u promicanju globalne trgovine uslugama su stručnjaci i poslovni čelnici rekli kako će događanje pomoći svijetu da sudjeluje u kineskim razvojnim mogućnostima i povećati globalno povjerenje u oporavak gospodarstva tijekom pandemije bolesti COVID-19.

“Kineski uslužni sektoru raste brže nego u bilo kojoj drugoj zemlji na svijetu”, rekao je Stephen Perry, predsjednik britanskog Kluba grupe 48.

Sajam usluga je važna platforma koja pokazuje otvaranje Kine, rekao je Dennis Wilkens, direktor za Kinu u agenciji Njemačka trgovina i ulaganja.

U očima Anneriese Rodriguez, urednice međunarodnih vijesti na kubanskoj državnoj televiziji, događanje “potvrđuje volju kineske vlade za promicanjem globalne trgovine i unaprjeđenjem digitalnog gospodarstva u složenom kontekstu kroz koji svijet prolazi” tijekom pandemije bolesti COVID-19.

“Nema sumnje da će ovaj međunarodni sajam postati platforma za jačanje međunarodne suradnje u kontekstu hitne sanitarne situacije i doprinosa gospodarskom oporavku zemalja”, rekla je Rodriguez.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.