Xi Jinping: Kina će istraživati izgradnju nacionalne demonstracijske zone za inovacijski razvoj trgovine uslugama

Globalni samit za trgovinu uslugama se, u okviru Kineskog međunarodnog sajma trgovine uslugama 2021., 2. rujna održava u Pekingu. Kineski predsjednik Xi Jinping je tom prilikom održao govor putem video veze.

Kako je rekao Xi, Kina je voljna, na načelima ostvarivanja uzajamne koristi i zajedničkog iskorištavanja razvojnih prilika, provoditi međusobno otvaranje i suradnju s raznim stranama, kako bi unaprijedili svjetsku gospodarsku obnovu i rast.

Xi je rekao da će Kina podizati razinu otvaranja, promicati provedbu popisa prekograničnih trgovinskih usluga u cijeloj zemlji te istraživati izgradnju nacionalne demonstracijske zone za inovacijski razvoj trgovine uslugama.

Istovremeno je Xi istaknuo kako će Kina povećati podršku razvoju industrije usluga u zemljama “Pojasa i puta” te podijeliti kineske tehnološke uspjehe sa svijetom. Kina će ubrzati formuliranje regulacija za uslužni sektor te podržavati Peking i druge gradove u nastojanjima zadovoljavanja međunarodnih standarda i uspostavi pokaznih digitalnih zona.

Kineska vlada će nastaviti podržavati razvoj srednjih i malih poduzeća te produbljivati reformu, osnovati Pekinški centar za burze i uspostaviti glavno sjedište za srednja i mala poduzeća koja se bave uslugama, dodao je Xi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.