Diplomat uvodi smjernice za biološku sigurnost koje je predložila Kina radi jačanja međunarodne suradnje

Kineski veleposlanik za pitanja razoružanja Li Song predstavio je ovdje smjernice biološke sigurnosti koje je predložila Kina na sastanku UN-a, ističući kako bi ta inicijativa mogla biti učinkovit način za jačanje globalnog upravljanja biološkom sigurnošću i međunarodne suradnje.

Govoreći na sastanku stručnjaka Konvencije o biološkom oružju (BWC) u četvrtak, Li je najavio da je rezultat dubljih rasprava znanstvenika sa Sveučilišta Tianjin, Sveučilišta Johns Hopkins, Među-akademskog partnerstva (IAP) i više od 20 zemalja, formalno odobravanje Smjernica za biološku sigurnost Tianjina za Kodekse ponašanja znanstvenika od strane IAP-a 7. srpnja ove godine.

„Smjernice Tianjina temelje se na raznolikoj praksi različitih zemalja i iznose deset vodećih načela, poput etičkih standarda, zakona i normi, odgovornog provođenja istraživanja, poštivanja sudionika istraživanja, upravljanja istraživačkim procesima, obrazovanja i osposobljavanja, širenja nalaza istraživanja, javni angažman na području znanosti i tehnologije, uloga institucija i međunarodna suradnja “, rekao je Li.

Kineski izaslanik rekao je sastanku da ove smjernice pokrivaju cijeli proces i lanac istraživanja biološke znanosti te da će odigrati važnu ulogu u promicanju razvoja bioznanosti i tehnologije te sprječavanju zlouporabe i zlouporabe biotehnologije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.