Kineski i američki izaslanici razgovarali o klimatskim promjenama

Kineski posebni izaslanik za klimatske promjene Xie Zhenhua razgovarao je na poziv sa specijalnim predsjedničkim izaslanikom Sjedinjenih Država za klimu Johnom Kerryjem u Tianjinu od utorka do četvrtka, priopćilo je u petak Ministarstvo ekologije i okoliša.

Dvije su strane vodile iskrene, dubinske i pragmatične dijaloge te su imale potpunu razmjenu mišljenja o ključnim pitanjima, uključujući ozbiljnost i hitnost globalnih klimatskih promjena, planove za bilateralne razgovore i suradnju o klimatskim promjenama te predstojeću UN-ovu Konferenciju o klimatskim promjenama u Glasgowu, Britanija.

Foto: VCG

Foto: VCG

Dvije su strane podijelile politike i akcije u vezi s klimatskim promjenama koje su usvojile njihove zemlje. Kina je uspostavila vodeću skupinu o vrhuncu ugljika i neutralnosti ugljika, te radi na sustavu politike za povećanje emisije ugljičnog dioksida do 2030. godine i postizanje neutralnosti ugljika do 2060. godine, prema kineskoj strani.

U okviru multilateralnog procesa Okvirne konvencije UN -a o klimatskim promjenama i Pariškog sporazuma, dvije strane će zajedno raditi s drugim stranama na poticanju uspjeha konferencije u Glasgowu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.