Pekinška burza dovršila registraciju tvrtki

Pekinška burza je dovršila registraciju s kapitalom od milijardu juana (155 milijuna dolara), priopćio je Nacionalni sustav za objavljivanje kreditnih informacija poduzeća.

Podaci na internetskoj stranici sustava za promidžbu su pokazali kako je datum osnivanja i odobrenja Pekinške burze 3. rujna, a Nacionalna razmjena i kotacija dionica je jedini dioničar. Tijelo za registraciju je Općinska uprava za regulaciju tržišta u Pekingu.

Kinesko regulatorno povjerenstvo za vrijednosne papire je 3. rujna od javnosti zatražilo mišljenja o osnovnim politikama nove burze u Pekingu, temeljem njenog pozicioniranja za opsluživanje inovativnih malih i srednjih poduzeća.

Novo-izlistane tvrtke na Pekinškoj burzi bi trebale potjecati od inovativnih tvrtki koje kotiraju na Nacionalnoj razmjeni i kotaciji dionica 12 mjeseci. Cijena ciljanog izdavanja ne smije biti manja od 80% tržišne cijene. Cilj i cijena izdavanja bi se trebali utvrditi putem natječaja, a običnim ulagačima je ograničena prodaja na najmanje šest mjeseci, stoji u nacrtu Kineskog regulatornog povjerenstva za vrijednosne papire.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.