Xi čestitao na osnutku Međunarodnog istraživačkog centra za velike podatake za održive razvojne ciljeve

Kineski predsjednik Xi Jinping je u ponedjeljak uputio čestitku osnivačkoj konferenciji Međunarodnog istraživačkog centra za velike podatake za ciljeve održivog razvoja.

U čestitci je Xi istaknuo kako je osnivanje centra važan potez za provedbu njegova poziva sa 75. zasjedanja Opće skupštine Ujedinjenih naroda (UN) za podršku UN-ovom Programu za održivi razvoj do 2030. godine, koji postavlja jasne ciljeve za nacionalni razvoj, kao i za globalni razvoj i suradnju.

Svijet trpi pod velikim utjecajem bolesti COVID-19. Znanstveno-tehnološka inovacija i primjena velikih podataka će pomoći međunarodnoj zajednici u prevladavanju poteškoća i globalnoj provedbi UN-ovog Programa do 2030., napisao je Xi u čestitci.

Izrazio je nadu da će sve strane u potpunosti iskoristiti platformu koju pruža Međunarodni istraživački centar velikih podataka za održive razvojne ciljeve i forum, kako bi istražile načine održivog razvoja podržane velikim podacima, ojačale međunarodnu suradnju te zajedničkim naporima doprinijele provedbi UN-ovog Programa do 2030. i izgradnji zajednice koja dijeli budućnost za čovječanstvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.