U 20 gradskih škola prvi je put u klupe sjelo 865 prvašića

Nova nastavna godina u ponedjeljak, 6. rujna počela je za 7385  učenika osječkih osnovnih škola. Prvi ponedjeljak u rujnu svake je godine još posebniji za učenike prvih razreda koji kreću u novo životno razdoblje, a u 20 gradskih škola prvi je put u klupe sjelo 865 prvašića.

Među njima su i 42 nova mališana Osnovne škole ,,Grigor Vitez” koje je obišao i pozdravio Dragan Vulin, zamjenik gradonačelnika Osijeka.

– Svim našim učenicama i učenicima, posebno onima koji prvi put sjedaju u klupe, želim uspješno školovanje i lijep boravak u školama. Zadovoljstvo mi je naglasiti kako ove godine imamo 15 prvašića više nego prošle školske godine, što je još jedan pozitivan trend u gradu Osijeku, a vjerujemo kako će se on i nastaviti – rekao je zamjenik Vulin te uputio poruku vozačima motornih vozila za povećanom opreznošću u prometu.

A kako bi mališani ove škole ostali sigurni u prometu, Grad Osijek postavio je uspornik u Srijemskoj ulici, jednoj od najprometnijih u ovome dijelu grada, gdje vozači često voze neprilagođenom brzinom.

– Postavili smo uspornik i oko njega uredili nogostupe, za što smo iz proračuna izdvojili 250 tisuća kuna. Uskoro ćemo takav uspornik postaviti i u blizini Osnovne škole Jagode Truhelke, na raskrižju Crkvene i Zmaj Jovine ulice, kako bi sva naša djeca sigurno stigla u školu i sigurno se vratila svojim kućama – dodao je Vulin.

više na:

U prve razrede krenulo 15 učenika više nego lani

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.