Kineski dužnosnik pozvao na povjerenje u cjepiva protiv bolesti COVID-19 i brže cijepljenje

Podaci i činjenice na terenu ukazuju na to da je uporaba cjepiva u zemlji i inozemstvu učinkovita u kontroli i prevenciji bolesti COVID-19, rekao je u utorak kineski dužnosnik, pozivajući ljude da zadrže povjerenje u cjepiva i cijepe se što je prije moguće.

“Toplo preporučujem da se osobe (koje nisu cijepljene) cijepe što je prije moguće, kako bi se smanjio rizik od zaraze i širenja virusa nakon zaraze, posebno kako bi se značajno smanjio rizik od teških slučajeva i smrti”, rekao je Zheng Zhongwei, voditelj radne skupine za razvoj cjepiva pri zajedničkom mehanizmu prevencije i kontrole protiv bolesti COVID-19 Državnog vijeća.

Navodeći podatke istraživanja je Zheng na tiskovnoj konferenciji rekao kako je cijepljenje pokazalo jasne rezultate u ograničavanju širenja virusa od zaraženih bolešću COVID-19 te je bilo osobito učinkovito u sprječavanju teških slučajeva i smrti, bez obzira na globalnu epidemiju delta soja.

Rekao je da niti jedno cjepivo, uključujući cjepiva protiv bolesti COVID-19, ne može pružiti 100 postotnu zaštitu od virusnih zaraza. Normalno je da će razina antitijela postupno padati nakon cijepljenja, ali imunološka memorija koja proizlazi iz cijepljenja će postojati dugo, rekao je Zheng.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.