OBŽ: potpore za razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma

Župan Ivan Anušić potpisao je ugovore o potporama za ulaganja u razvoj i unaprjeđenje ruralnog turizma s 42 korisnika s područja Osječko-baranjske županije.

Za tu namjenu ove je godine iz županijskog proračuna izdvojeno 880.000,00 kuna, s tim da potpore iznose do 50 posto opravdanih troškova izvršenog ulaganja, a pojedinačno najviše do 30.000,00 kuna.

Osječko-baranjska županija dijeli niz potpora u turizmu jer je kontinentalni turizam gospodarska grana koja još uvijek nije dovoljno razvijena, a nudi ogroman razvojni potencijal s obzirom na našu eno, gastro i kulturnu ponudu. U posljednje četiri godine i to mijenjamo te intenzivno ulažemo u obogaćivanje turističke ponude. Za najbolje rezultate, nužno je imati kvalitetne pojedince koji mogu pružiti izvrsnu uslugu gostima, a da oni to prepoznaju govore i brojke o povećanom broju dolazaka gotovo svakog mjeseca posljednjih nekoliko godina. Iako je pandemija stvorila određene poteškoće, s druge je strane otvorila mnoga vrata i otkrila razvojni potencijal kontinenta – rekao je župan Ivan Anušić te najavio novi program sufinanciranja kamate na kredite za ulaganja u turističku djelatnost i ponudu kako bi se maksimalno iskoristio turistički potencijal županije.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.