Kina će pokrenuti probe za daljnju optimizaciju poslovnog okoliša

Kina će uvesti pilot inovacije i reforme za poboljšanje poslovnog okruženja u nekim gradovima, kako bi donijela više koristi poduzećima i ljudima, rečeno je na izvršnom sastanku Državnog vijeća održanom u srijedu.

Na sastanku, kojim je predsjedao premijer Li Keqiang je naglašena važna uloga optimizacije poslovnog okruženja u poticanju vitalnosti tržišnih subjekata i društvene kreativnosti, kao i promicanju visokokvalitetnog razvoja.

Na sastanku je naglašen rad na promicanju stvaranja tržišno orijentiranog, na zakonima utemeljenog i međunarodnog poslovnog okruženja u cijeloj zemlji te odlučeno o pokretanju probi u Pekingu, Šangaju, Chongqingu, Hangzhouu, Guangzhouu i Shenzhenu, u kojima se nalazi velikog broj tržišnih subjekata.

U gradovima će se poduzeti niz mjera radi provođenja pilot reformi racionalizacijom administrativnih procedura u skladu s međunarodnim standardima.

Uložit će se napori u dodatno razbijanje regionalnih podjela i uklanjanje lokalnih zaštita te će se promicati izgradnja jedinstvenog, otvorenog i konkurentnog tržišnog sustava, rečeno je na sastanku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.