Kina izdala direktivu za osiguravanje učinkovitosti sustava zaštite baštine

U Kini su objavljene nove smjernice koje pozivaju na napore za izgradnju znanstveno osmišljenih sustava zaštite baštine u urbanim i ruralnim regijama, priopćilo je Državno vijeće.

Nova pravila jasno propisuju da se moraju razviti znanstveno definirani, dobro zaštićeni i učinkovito upravljani sustavi za očuvanje i nasljeđivanje urbane i ruralne povijesti, rekao je tijekom tiskovne konferencije Državnog vijeća u srijedu Yang Baojun, glavni ekonomist u Ministarstvu stambenog zbrinjavanja i urbano-ruralnog razvoja .

Različite vrste povijesnog i kulturnog naslijeđa moraju biti dobro zaštićene, rekao je Yang. Mjesta kao što su povijesni i stari gradovi, tradicionalna sela, stoljetni blokovi, nepokretni kulturni ostaci i inženjerska baština za navodnjavanje se trebaju očuvati u cjelini. Također je potrebno uspostaviti sustav upravljanja zaštitom i nasljeđivanjem, dodao je Yang.

Državno vijeće do sada je proglasilo ukupno 137 nacionalnih povijesnih i kulturnih gradova, rekao je Huang Yan, zamjenik ministra stanovanja i urbano-ruralnog razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.