Američki i britanski političari su apsurdnim retorikama o Hong Kongu prikazali svoje licemjerje i dvostruke kriterije

Osmog rujna navečer i devetog rujna ujutro po pekinškom vremenu, Dominic Raab, ministar vanjskih poslova Velike Britanije i Antony Blinken, državni tajnik SAD-a su jedan za drugim na društvenim mrežama kritizirali kako je hongkonška policija 8. rujna po zakonu odvela članice „Hongkonškog saveza za potporu domoljubnih i demokratskih pokreta Kine“(Hong Kong Alliance in Support of Patriotic Democratic Movements of China), blateći hongkonšku policiju da je „zloupotrijebila zakon“ i ugušila „drugačije mišljenje“. Ali činjenica je da će njihova staromodna retorika (uzaludno) potaknuti protukinesko osoblje za nered u Hong Kongu, i samo će još više razotkriti pravo lice tog „Saveza“ koji je pravi agent stranih snaga, te će više prikazati pravednost i neophodnost djelovanja policije, kao i licemjerje i dvostruke kriterije pojedinih američkih i britanskih političara.

Foto: VCG

Foto: VCG

Ljudi koji dobro znaju razvojni proces Hong Konga bi trebali razumjeli da je taj „Savez“ upravo politički nasilnik koga su odgojili strane protukineske snage. Proteklih 30 godina „Savez“ je, lažno u ime hongkonških građana, radio proziran posao. Od organiziranja i promicanja nasilnih protesta i okupljanja, do javnog klevetanja osnovnog državnog načela jedne Kine i pokušaja pokretanja „revolucije u boji“, postoje neoborivi dokazi prljavog posla „Saveza“, i jasno se vidi njegovo ružno lice kako služi gospodarima stranih zemalja.

Foto: VCG

Foto: VCG

U suštini, tzv. „gušenje drugačijih mišljenja“ u retorici američkih i britanskih političara jest zbunjivanje javnosti. Spomenuti „Savez“ je čista protukineska organizacija koja želi nered u Hong Kongu, s namjerom za rušenje Vlade, i nijedna zemlja ne bi dozvolila njihove zločine protiv zakona. Možemo pogledati kako su SAD i Velika Britanija reagirale kada su se u njihovim zemljama dogodili takvi zločini.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Šestog siječnja ove godine, kada je u Washingtonu izbila velika demonstracija, prosvjednici su napadali američki Državni kongres namjeravajući promijeniti rezultat izbora. Tada su pojedini američki političari žurno najavili da je to „pobuna“ ili čak „državni udar“, apelirajući na uhićenje pobunjenika. Nešto ranije, u neredima u Londonu i drugim mjestima u 2011., premijer Velike Britanije je ovlastio policiju da otjera buntovnike vodenim topovima i rekao je da su ti neredi „zločini“. A zašto sad, kad je Hong Kong u pitanju, ovi američki i britanski političari mijenjaju svoja lica? Njihovi dvostruki kriteriji ne samo da predstavljaju gaženje nad dostojnim zakonima, već također razotkrivaju njihove zle namjere prema Hong Kongu.

Foto: VCG

Foto: VCG

No, bez obzira kako će oni djelovati, plan „Saveza“ i stranih snaga osuđen je na raspad. Pod zaštitom Zakona nacionalne sigurnosti u Hong Kongu sve protukineske organizacije za nered u Hong Kongu završiti će neuspjehom. Danas je Hong Kong integriran u razvojni program 14-petogodišnjeg plana, a promovirana je i povećana i zona Qianhai za suradnju između Shenzhena i Hong Konga. Nepovratan je povijesni trend Hong Konga da će se razvijati od nereda prema stabilnosti, i od mira u prosperitet.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.