Sinopharm priopćio da su njegova nova cjepiva “vrlo učinkovita” protiv sojeva novog koronavirusa

Kineski proizvođač lijekova Sinopharm je prošlog petka priopćio da su njegova novorazvijena cjepiva usmjerena na delta i beta sojeve novog koronavirusa vrlo učinkovita.

Zhang Yuntao, glavni znanstvenik Kineske nacionalne biotehnološke grupe (CNBG-a, eng. China National Biotec Group), podružnice Sinopharma, je navedeno rekao tijekom intervjua za Kinesku medijsku grupu.

Tvrtka je četiri nadograđena cjepiva usmjerena na sada već raširene delta i beta sojeve novog koronavirusa predstavila tijekom kineskog Međunarodnog sajma trgovine uslugama 2021. održanog u Pekingu od 2. do 7. rujna.

CNBG je od kineskog regulatornog tijela za lijekove zatražila odobrenje kliničkih ispitivanja nadograđenih BIBP i WIBP inaktiviranih cjepiva, rekao je Zhang. Budući da je Kina epidemiju bolesti COVID-19 stavila pod kontrolu i u zemlji nema mnogo slučajeva, velika klinička ispitivanja cjepiva će se provoditi u inozemstvu, rekao je.

Tvrtka će ubrzati klinička ispitivanja cjepiva u drugim zemljama kako bi testirala njihovu učinkovitost protiv sojeva novog koronavirusa nakon što dobiju odobrenje, rekao je, dodajući da se tvrtka nada kako će dobiti rezultate ispitivanja do sredine 2022. godine i nakon toga poticati dostupnost cjepiva na tržištu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.