Kina i SAD održali 12. dijalog čelnika političkih stranaka

U ponedjeljak je putem video veze održan 12. Dijalog čelnika političkih stranaka Kine i SAD, koji su zajednički organizirali Međunarodni odjel Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) te Demokratska stranka i Republikanska stranka iz SAD-a.

Song Tao, voditelj međunarodnog odjela Centralnog komiteta KPK-e, je sudjelovao u dijalogu. Rekao je kako bi Kina i Sjedinjene Američke Države trebale provesti važan konsenzus koji su postigla dvojica šefova država, ojačati dijalog, sastati se na pola puta i stvoriti prednosti koje će odnos dviju zemalja vratiti na ispravan put stabilnog razvoja.

Rekao je kako dijalog pogoduje jačanju komunikacije, razumijevanja i međusobnog povjerenja. Kina je spremna surađivati sa spomenute dvije stranke iz Sjedinjenih Američkih Država kako bi u potpunosti iskoristila vodeću političku ulogu političkih stranaka u odnosima među državama. Kina će također promicati jačanje koordinacije i suradnje sa SAD-om, na temelju poštivanja međusobnih temeljnih interesa i glavnih briga te pravilnog upravljanja razlikama, kako bi se osigurali pozitivni čimbenici za stabilan razvoj bilateralnih odnosa.

Predstavnik Demokratske stranke Howard Dean, bivši predsjednik Demokratskog nacionalnog odbora te predstavnica Republikanske stranke Carla Hills, također bivša trgovinska predstavnica SAD-a, su rekli kako su američko-kineski odnosi globalno najvažniji bilateralni odnosi. Dodali su kako je dijalog između političkih stranaka dviju zemalja vitalan dio bilateralnih veza.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.