Kina će održati sajam kulture i turizma u Wuhanu

Prvi Kineski sajam kulture i turizma (Wuhan) će se u studenom održati u Wuhanu, glavnom gradu središnje kineske pokrajine Hubei, priopćio je Ured za informiranje Državnog vijeća na tiskovnoj konferenciji održanoj u subotu u Pekingu.

Izložbu će zajednički organizirati Odjel za promidžbu Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e), Ministarstvo kulture i turizma i pokrajinska vlada Hubeija. Trajati će se od 5. do 7. studenog, rekao je Guo Yiqiang, zamjenik glavnog tajnika Odjela za promidžbu Centralnog komiteta KPK-e.

Očekuje se da će sajam u Wuhanu, kao veliki korak za poticanje visokokvalitetnog razvoja središnje kineske regije, potaknuti oporavak turističke i kulturne industrije nakon epidemije, rekao je Guo.

Izložba će sadržavati četiri glavna događanja, odnosno događanje za promociju grada, forum, trgovačku i investicijsku konferenciju te niz drugih aktivnosti.

Kineska kulturna i turistička industrija se od početka ove godine oporavlja i povećava zamah, rekao je Wang Xiaofeng, dužnosnik Ministarstva kulture i turizma.

U prvih šest mjeseci ove godine je ostvareno oko 1,87 milijarda domaćih putovanja, a ukupan prihod domaćeg turističkog tržišta je premašio 1,6 trilijuna juana. Obje brojke su se vratile na oko 60% razine iz istog razdoblja 2019. godine, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.