Kineske željeznice spreme na putničku gužvu tijekom Blagdana sredine jeseni

Očekuje se da će kineskim željeznicama u nedjelju, prvi dan trodnevnih praznika za Blagdan sredine jeseni, putovati 10,5 milijuna putnika, jer velik broj ljudi odlazi kući na obiteljsko okupljanje ili posjećuje turističke atrakcije.

Suočeni s povećanjem protoka putnika i bolešću COVID-19 su željeznički odjeli pojačali inspekcije sprječavanja epidemije i sigurnosti te poboljšali usluge, kako bi putnicima osigurali sigurno i uredno putovanje.

Dezinfekcije su česte, a oprema za čišćenje u nekim postajama radi 24 sata dnevno. Ulazni i odlazni pravci su također preuređeni kako bi se izbjegle gužve.

Što se tiče zrakoplovstva, očekuje se da će u nedjelju kroz Međunarodnu zračnu luku Peking proći oko 307 500 putnika. Svi putnici moraju izmjeriti temperaturu, predočiti putne i zdravstvene potvrde, nositi maske i stajati najmanje metar udaljeni jedan od drugog.

Blagdan sredine jeseni, jedan od najznačajnijih tradicionalnih kineskih blagdana, se obično obilježava obiteljskim okupljanjima, uživanjem u prizorima punog mjeseca i jedenjem mjesečevih kolača.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.