Lokalne marke zabilježile veći udio na kineskom tržištu automobila

Tržišni udio lokalnih kineskih automobilskih marki je u kolovozu porastao na 42,1%, što je za 8,3 postotnih bodova više u odnosu na prošlu godinu, stoji u mjesečnom izvješću Kineske udruge osobnih automobila.

Maloprodaja lokalnih proizvođača automobila je u kolovozu dosegla 600 000 vozila. Prema izvješću, brojka predstavlja rast od 6% u odnosu na isto razdoblje 2020. godine i za 10% je viša nego 2019.

Tržišni predvodnici BYD, SAIC-ova podružnica za putnička vozila i GAC Aion su pokazali priličnu otpornost lanaca opskrbe te su se učinkovito nosili s nedostatkom čipova i u kolovozu zabilježili snažno prisustvo na tržištu vozila na nove oblike energije.

U usporedbi s tvrtkama osnovanim zajedničkim ulaganjima, lokalne marke su brže reagirale na promjene na tržištu, bile brže u razvoju proizvoda i bolje se uskladile s promjenjivim potrošačkim trendovima na kineskom tržištu, navedeno je u izvješću.

Udruga je također zabilježila sve veću popularnost domaćih robnih marki kod potrošača, zahvaljujući rastućoj kupovnoj moći Kineza rođenih nakon 1995., koji su manje zainteresirani za proizvode tvrtki osnovanih zajedničkim ulaganjima, a pokazuju veći interes prema autohtonim proizvodima s kineskim značajkama.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.