Osijek: 16 ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata

U Osijeku je danas ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU Nataša Tramišak uručila gradonačelniku Ivanu Radiću 16 ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata na području grada Osijeka.

Riječ je o ugovorima vrijednim 24 milijuna kuna, za provedbu projekata Grada Osijeka te gradskih poduzeća i ustanova. Ti će ugovori, prema riječima ministrice Tramišak, pomoći u realizaciji projekata poput energetske obnove dječjih vrtića, IT parka, Centra za posjetitelje Tvrđa i proširenja infrastrukture u Industrijskoj zoni Nemetin.

– Ovih 24 milijuna kuna su sredstva iz proračuna Republike Hrvatske, namijenjena potpori lokalne i regionalne samouprave, kako bi olakšali i ubrzali apsorpciju sredstava iz fondova EU. Zajedničkim snagama Vlade Republike Hrvatske, ministarstva te gradova i općina idemo u smjeru stopostotne apsorpcije EU fondova – kazala je ministrica Tramišak.

Podsjetila je kako je Hrvatska apsorbirala 60 posto sredstava, dok je 122 posto ugovoreno, odnosno da je ugovoreno gotovo 100 milijardi kuna, a provedeno i korisnicima isplaćeno oko 50 milijardi.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.