Obustava prometa na dionici Gundulićeva-Rokova-Strossmayerova-Višnjevac

S obzirom na održavanje međunarodne biciklističke utrke „CRO Race“ i zbog dinamike izvođenja radova na postavljanju novih semaforskih konzolnih stupova na križanju Ulice J. J. Strossmayera i A. Kanižlića, navedeno križanje bit će djelomično zatvoreno za promet počevši od 29. rujna. Planirano vrijeme izvođenja radova je 10 dana.

Naime, utrka „CRO Race“ je od iznimnog sportskog i turističko-promotivnog značaja za Grad Osijek. Održava se 28. rujna, utorak, 2021. godine, te ista prolazi, između ostalog, i rutom ovog križanja. U cilju neomotanog prometovanja biciklista odgađa se prvotno najavljeni rok o isključivanju semafora na ovom raskrižju od 21. rujna 2021. godine.

Sve aktivnosti usuglašene su, između ostalog, i na prijedlog izvođača radova zbog činjenice da su planski u mogućnosti nastaviti radove uz sigurnosne prometne znakove od 29. rujna 2021. godine kada će se isključiti semafori.

Naime, postojeće temelje semaforskih stupova (jugozapad i sjeveroistok u J. J. Strossmayera) potrebno je ukloniti te na njihovom mjestu izraditi nove temelje, a potom montirati opremu.

Kako bi se spriječili prometni zastoji, prije svega u Ulici A. Kanižlića zbog otežanog ili gotovo nemogućeg uključivanja u promet lijevih skretača iz Ulice A. Kanižlića u Ulicu J. J. Strossmayera prema zapadu, prometni tok I. Gundulića – A. Kanižlića – J.J. Strossmayera – Višnjevac, će se obustaviti, te na križanju Ulica I. Gundulića-Sv. Roka preusmjeriti na Ulicu Sv. Roka prema sjeveru na Strossmayerovu, odnosno prema jugu na Ulicu Poljski put (Sljemensku ulicu).

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.