Izložba „LIMIT REPREZENTACIJE“

U utorak, 5. listopada 2022. s početkom u 19:00 sati u Galeriji „Kat“ Kulturnog centra Osijek, u suradnji s Hrvatskim društvom likovnih umjetnika Osijek, bit će otvorena izložba „LIMIT REPREZENTACIJE“ hrvatskog umjetnika Hrvoja Hiršla.

Izložbu možete pogledati od 5.-22.10. u Kulturnom centru Osijek.

Hrvoje Hiršl umjetnik je, dizajner i istraživač, dobitnik brojnih stručnih Nagrada za svoj rad i umjetničke projekte koje smješta na razmeđe suvremene i medijske umjetnosti. Njegov dosadašnji rad obuhvaća interaktivne instalacije, zvučne instalacije, video instalacije i printeve, a u posljednjih pet godina njegovi interesi te istraživačke i umjetničke realizacije pomiču se u smjeru kompleksnijih sustava, automatizacije, čak i  kibernetike. Član je mnogih međunarodnih istraživačkih kolektiva i umjetničkih Lab-ova koji mu omogućuju umjetnički razvoj u ovom smjeru.  U deset godina profesionalnog djelovanja imao je 14 samostalnih i preko 40 grupnih izložbi u Hrvatskoj i u čitavoj Europi.

Upravo na izložbi u Kulturnom centru Osijek osječanima će predstaviti svoj projekt „Limit reprezentacije“. Prva serija ovih crteža/slika nastala je tijekom istraživanja i razmjene s dr. Nevenom Šantićem s Max Planck instituta za kvantnu optiku. Drugi dio istraživanja realiziran je tijekom rezidencijalnog boravka u uglednom Bildraum studiju u Beču.
Crteži koji će biti predstavljeni na izložbi mogu se shvatiti kao kvantne simulacije na razini slikarstva. Pokušaj je to gledanja i dodirivanja nevidljivoga, odnosno kako umjetničkim procesima možemo pokušati prevladati ograničenja svojih osjetila i vidjeti stvarnost onakvom kakva uistinu jest. Crteži su neposredna interakcija medijatora (umjetnika), alata i površine.

Izložba koju otvaramo 5. listopada trajat će do 22. listopada. Ulaz na izložbu je slobodan, a izložba se može posjetiti svaki dan, osim nedjelje, od 10:00-20:00 sati u Kulturnom centru Osijek (Ulica kneza Trpimira 2/a).

Izložba je dio godišnjeg izložbenog programa kojeg organizira HDLU Osijek. Realizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Osijeka. Izložbu medijski podržava Novalis festival.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.